Botsing Windows 95 en CE ophanden

Microsofts besturingssystemen Windows 95 en Windows CE koersen aan op een aanvaring in de markt voor palmtopcomputers en ultralichte notebooks. Laptopspecialist Toshiba komt dit jaar met een computer van palmtop-omvang die draait onder PC-besturingssysteem Windows 95.

Computerfabrikant Compaq onthulde vorige week zijn nieuwe C-serie palmcomputers die CE gebruiken. Beide fabrikanten verdedigen hun platformkeuze door te wijzen op de aansluitmogelijkheden met bestaande infrastructuren.
Gernot Radl, productmanager voor de palm-producten van Compaq, zegt dat deze markt nog voldoende ruimte biedt voor verschillende oplossingen. Microsoft wil zijn Windows CE echter positioneren als het enige mini-besturingssysteem en laat Windows 98 opgaan in NT Werkstation. Radl benadrukt de controle- en afsluitmogelijkheden van zijn CE-computers, die Compaq vergroot met eigen software, zodat de eigendomskosten lager liggen dan bij traditionele laptops.
Ondertussen lanceerde het Amerikaanse Intermec Technologies een nieuwe handcomputer met Windows 95 die een 99 MHz 486-processor van Advanced Micro Devices (AMD) gebruikt. De Penkey 6110 is bedoeld voor mobiele gebruikers die alleen data verzamelen en verzenden. Het apparaat wordt bediend via een lichtpen of een tastscherm. Intermec levert de Penkey vanaf deze maand in de Verenigde Staten en introduceert de mini-computer komende zomer in Europa.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-04-27T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.