Compaq werpt zich in palmtop-markt

Compaq Computer brengt eind juni een serie palmtopcomputers op de markt die versie 2 van Microsofts mini-besturingssysteem Windows CE gebruiken. De leverancier ziet deze kleine computers als mogelijke laptopvervangers voor gebruikers die niet zoveel paardenkrachten nodig hebben.

"Bovendien past onze C-serie palmtopcomputers in het streven naar het verlagen van de eigendomskosten (tco) door de bijgeleverde software voor beheer en gebruik", vertelde productmanager Gernot Radl gisteren op het Internetworking Event.
De computerfabrikant rust Windows CE uit met extra voorzieningen voor beveiliging, beheer-op-afstand en synchronisatie van gegevens tussen palmtop en PC. "Informatie over de machine, zoals het model en het serienummer, is op afstand op te vragen. De wachtwoorden, voor gebruiker en systeembeheerder, zijn opgeslagen in het Flashrom-geheugen, zodat de computer ook bij stroomuitval nog beveiligd is. En de gebruikersgegevens zijn ook automatisch op te slaan in dat chip-geheugen", somt de Compaq-manager op. Om irritaties van al die beveiliging te voorkomen, bestaat er de mogelijkheid om het invoeren van het wachtwoord uit te stellen met maximaal twee uur. De synchronisatie-mogelijkheden van Windows CE breidt Compaq uit met eigen software die ook andere programma's ondersteunt, waaronder Lotus Notes, cc:Mail en webbrowsers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-04-27T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.