Oracle goed voor '300 procent Java'

Oracle heeft op een speciale dag over dit onderwerp zijn strategie rond Java onthuld: ondersteuning van '100 procent Java' op drie niveaus: client, applicatie-server en database-server. Het bedrijf kenschetst zijn strategie dan ook als '300 procent Java'.

1.0, een bewerkte versie van Borlands Jbuilder. Oracle nam vorig jaar een licentie op de broncode van dit product. Het bedrijf heeft verbindingen aangebracht tussen de tool en zijn Oracle 8-database en Oracle Application Server. Met Appbuilder kunnen zogenoemde 'JCorba Cartridges' ontwikkeld worden, die draaien op de applicatie server. Toekomstige versie zullen de Enterprise Java Beans-specificaties, die onlangs gepubliceerd zijn, volledig ondersteunen. Appbuilder wordt gebundeld met Oracle 8 en Oracle Application Server.
Oracle's volgende database versie, 8.1 die tegen het einde van het jaar op de markt verwacht wordt, is uitgerust met een door het softwarebedrijf zelf ontwikkelde JVM (Java Virtual Machine). Met deze JVM kunnenstored procedures niet alleen in Oracle's bedrijfseigen PL/SQL, maar ook in Java geschreven worden. De database bevat een object request broker gebaseerd op de Corba-standaard. Verder ondersteunt de database het IIOP-protocol (Internet Inter-ORB Protocol), Enterprise Java Beans en SQLJ, waarmee SQL-regels in Java ingebakken kunnen worden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-04-17T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.