DEC's Alpha onder voorwaarden naar Intel

De Federal Trade Commission heeft besloten de verkoop van Digitals Alpha-divisie aan Intel niet te blokkeren. Wel stelt de FTC aanvullende voorwaarden om de toekomst van de Alpha-technologie te waarborgen.

Afgelopen oktober kwamen Intel en Digital Equipment Corporation (DEC) na maandenlange onderhandelingen overeen dat DEC de semiconductorfabrieken voor 700 miljoen dollar zou verkopen aan Intel. Het Alpha-ontwikkelteam en de technologie zijn niet direct bij de verkoop betrokken, maar volgens de overeenkomst zou Intel in de fabrieken van DEC de Alpha's produceren.
Dit biedt voor de FTC te weinig zekerheid over het voortbestaan van de technologie. Daarom heeft de commissie bepaald dat Digital 'ontwikkel'-licenties moet verstrekken aan andere chip-producenten, waaronder Advanced Micro Devices (AMD) en Samsung Electronics. In februari nam Digital al een voorschot op dit besluit door de technologie te verstrekken aan Samsung, dat hiermee in staat is zelf Alpha's te ontwikkelen en te produceren.
Verder wil de FTC dat IBM en 'andere door de commissie goedgekeurde' chipfabrikanten het recht krijgen om Alpha-processoren te bouwen. De FTC vangt zo twee vliegen in één klap; de technologie wordt zekergesteld en de productie van de Alpha komt niet in gevaar als Intel ooit mocht besluiten ermee te willen stoppen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-04-24T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.