Compaq en Storagetek in opslag voor NT

Compaq en Storagetek hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend. De bedrijven gaan werken aan twee initiatieven die tot doel hebben bedrijfsbrede netwerken van opslagsystemen te verbeteren.

De overeenkomst is volgens Storagetek in omvang vergelijkbaar met het partnerschap dat het bedrijf in 1996 sloot met IBM. Daar zou de onderneming rond de één miljard dollar aan verdiend hebben. Storageteks taak destijds was het ontwerpen en fabriceren van IBM's Ramac-opslagsystemen.
Het eerste initiatief waarin beide bedrijven samenwerken, betreft het gebruikt van glasvezelkanalen als communicatieprotocol. "Dit is een belangrijke optie voor communicatie tussen opslagsystemen", aldus Alastair Blackburn, algemeen directeur bij Storageteks netwerkgroep voor de regio Europa, Midden-Oosten en Azië. Het tweede initiatief is de ontwikkeling door Storagetek van de MVS mainframe-gebaseerdevirtual storage technology voor Windows NT. De huidige technologie van Storagetek bevindt zich in een bètafase en moet in de tweede helft van dit jaar verschijnen.
Compaq financiert onderzoek en ontwikkeling van beide initiatieven, terwijl Storagetek zich bezig gaat houden met het aanpassen van zijn bestaande software aan de eisen van NT op bedrijfsniveau. De producten moeten eind dit jaar beschikbaar zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-04-22T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.