Oracle verbetert Java Virtual Machine

Databaseleverancier Oracle heeft, onder goedkeuring van Sun, een eigen Java Virtual Machine (JVM) ontwikkeld. Hoewel Oracle's JVM aan de buitenkant voldoet aan alle Java-specificaties, is de motor van de JVM volledig omgebouwd.

"Onze JVM is gebouwd om te presteren", aldus Mark Jarvis, Oracle's marketingmanager. Het product zou slechts 30 tot 40 kilobytes geheugen per gebruiker in beslag nemen (tegen 3 megabytes voor Sun's variant) en zou tien keer zo snel zijn. Oracle gaat zijn JVM inbouwen in zijn database en applicatie servers. Bovendien overweegt het bedrijf om deze technologie in licentie aan derde bedrijven te verstrekken.
IBM is niet blij met de solo-actie van Oracle en vreest dat de verwarring rond het scala van Java-producten alleen maar toe zal nemen. De alliantie rond Java (bestaande uit Sun, Oracle, IBM en Netscape) lijkt daarmee minder hecht te worden. Analisten waarderen Oracle's JVM echter, en verwachten dat deze volledig compatibel is met de Java-specificaties van Sun. "Oracle beweert dat zijn JVM uit 'schone code' bestaat, maar dat beweerde Microsoft ook van de Java in zijn browser", aldus een teleurgestelde IBM-manager.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-04-16T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.