Bios-rivalen Phoenix en Award fuseren

Phoenix Technologies staat op het punt om concurrent Award Software International over te nemen om zo de twee grootste leveranciers van bios-firmware in de PC-industrie te verenigen.

Phoenix meldde onlangs recordresultaten voor het tweede kwartaal; de omzet steeg naar 25,4 miljard dollar, dat is 34 procent hoger ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De winst bedroeg 2,2 miljoen dollar.
Phoenix is wat bekender en groter dan Award, dat een winst van 5,6 miljoen dollar haalde op een omzet van 23,4 miljard dollar. De omzet van Award is echter 66 procent gestegen sinds het tweede kwartaal van 1997. In diezelfde periode won het bedrijf ook langzaam marktaandeel door zich te richten op PC-fabrikanten uit de tweede divisie, terwijl Phoenix vooral in de eerste PC-divisie handelt.
Beide bedrijven hebben hun zinnen al gezet op de groeiende markt voor ingebedde systemen die vooral geopend is door het mini-besturingssysteem Windows CE van Microsoft. Daarnaast werken zowel Phoenix als Award aan opkomende standaarden, zoals de Universal Serial Bus (usb) en de IEEE 1394 Firewire-interface.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-04-16T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.