Pentium II wel Celeron niet in trek

Hardware-fabrikanten verwelkomen Intels nieuwste Pentium II-processoren met open armen, maar lopen minder warm voor de goedkope, minder snelle Celeron-chip. Intel mikt met die laatsgenoemde, slanke processor op de groeiende markt voor computers onder de duizend dollar.

Meer dan honderd PC-fabrikanten presenteerden tijdens Intels officiële lanceringsbijeenkomst in San Francisco machines met de nieuwe 350 en 400 MHz chips. De Celeron kon slechts veertig producenten tot zijn aanhang rekenen. Veel bedrijven zeggen dat zij helemaal geen plannen hebben voor computers met die slanke processor. Dit bevestigt de meningen van analisten die voorspellen dat Intel-concurrenten AMD en Cyrix een flink aandeel van de consumentenmarkt voor zich zullen winnen.
Gateway 2000 is één van de PC-leveranciers die wel de 350 en 400 MHz chips voert, maar niet de afgeslankte variant. "De snellere Pentium II-processoren zijn geweldig, maar we wachten nog af wat de Celeron betreft", verklaarde een woordvoerder van de firma. IBM gebruikt voor zijn goedkopere PC's de K6-chips van AMD en oudere Pentium MMX-processoren. Cyrix, een dochteronderneming van National Semiconductor, wil Intel nog verder bestrijden met zijn MII-processor die op hetzelfde prijsniveau zit als de Celeron.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-04-17T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.