Microsoft blijft bij browserintegratie

Microsoft levert zijn komende besturingssysteem Windows 98 met de Internet Explorer browser als één geïntegreerde applicatie. Het bedrijf houdt hieraan vast zelfs als dit zou leiden tot een nieuwe rechtzaak van het Amerikaanse ministerie van Justitie, aldus een woordvoerder van de softwarereus.

Microsoft heeft geen plannen om computerfabrikanten de optie te bieden de directe toegang naar Internet, via Internet Explorer, te verwijderen. Ook is het bedrijf niet van zins een aparte browser-loze versie van zijn besturingssysteem uit te brengen. Dit verklaarde Brad Smith, Microsofts juridisch adviseur, in een interview metBloomberg News. "Elk bedrijf in Amerika heeft het recht om goede producten te verbeteren", antwoorde Smith op de vraag of Microsoft een juridisch gevecht zou willen vermijden middels een compromis.
"We willen een proces natuurlijk liever vermijden, maar dat betekent niet dat we het ontwijken daarvan belangrijker achten dan het fundamentele principe om ons product nog beter te maken. Dat is het allerbelangrijkste voor Microsoft." Op dit moment loopt de rechtzaak nog over de koppeling van Windows 95 met Versie 3 en 4 van Internet Explorer.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-04-17T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.