Cyrix bestrijd Intels Celeron-chip

Chipfabrikant Cyrix, dochteronderneming van National Semiconductor, heeft een eigen slanke processor die het rechtstreeks opneemt tegen de nieuwe Celeron van Intel. De Cyrix-chip, M II 300, is een dag eerder gelanceerd dan Intels lichte processor voor goedkope computers.

De M II is met zijn kloksnelheid van 300 MHz sneller dan de 266 MHz Celeron, maar kost wel iets meer: 180 dollar per stuk bij bestellingen vanaf duizend exemplaren, terwijl Intel 155 dollar vraagt onder dezelfde omstandigheden. Cyrix beweert dat zijn slanke processor echter een veel hoger prestatieniveau haalt, dat zelfs te vergelijken zou zijn met de zware 300 MHz Pentium II-chip.
Intel heeft een relatief klein aandeel in de markt voor goedkope, slanke computers. Daar staan vooral Advanced Micro Devices (AMD) en Cyrix sterk. Laatstgenoemde speelt met zijn nieuwe chip in op de verdenkingen dat Intels Celeron een haastklus was en door het ontbreken van een Level 2 cache-geheugen weinig presteert. Tot nog toe is er echter maar een PC-producent die de M II ondersteunt, het Amerikaanse Cybermax Computer. Cyrix werpt tegen dat het nu nog onderhandelt met diverse fabrikanten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-04-20T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.