Intergraph boekt overwinning op Intel

Intergraph, fabrikant van grafische werkstations, heeft de eerste ronde gewonnen in de juridische strijd tegen chipproducent Intel over de schending van diverse technologie-patenten.

De federale rechter in Alabama veroordeelde Intel tot het verstrekken van gedetailleerde productinformatie, geavanceerde proefmonsters, vroege productie-exemplaren van chips en de uiteindelijke processoren zelf. Deze beslissing nam de rechter zodat Intergraph door kan gaan met zaken doen terwijl de rechtszaak loopt. "We staan nu niet langer onder druk terwijl de zaak zich voortsleept", aldus Intergraph-president Jim Meadlock.
Zijn bedrijf heeft de aanklacht tegen Intel onlangs uitgebreid met beschuldigingen van het blokkeren van eerlijke concurrentieverhoudingen en schendingen van anti-trust wetgevingen. Intergraph beweert dat het sinds mei vorig jaar, toen het de klachten aansneed, is afgesneden van Intels technische- en marketing-ondersteuning. Hierdoor introduceerde de werkstation-fabrikant zijn TDZ2000 machine voor 3D-beeldverwerking drie tot vier maanden te laat, aldus Meadlock. Bovendien ontving de firma alleen proefexemplaren en technische informatie over de 333 MHz Deschutes-processor op 26 januari 1998, dezelfde dag dat de chip officieel werd gelanceerd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-04-14T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.