SGI en Intel wisselen technologie uit

Silicon Graphics (SGI) heeft een nieuwe wederzijdse licentie-overeenkomst gesloten met Intel voor zware grafische werkstations met standaard processoren. Dit leidt ertoe dat de iapx-86-serie Visual PC-werkstations, die later dit jaar wordt gelanceerd, een veel hoger prestatieniveau halen dan concurrerende systemen.

De Visual PC's gebruiken speciale grafische chips van SGI in samenwerking met Intel-microprocessoren en Windows NT.
Intel krijgt de mogelijkheid om de geavanceerde grafische functionaliteit te verwerken in toekomstige versies van zijn chips. VolgensWall Street Journal is deze overeenkomst slechts de eerste stap in een strategische facelift van de noodlijdende fabrikant van grafische computers. De kersverse SGI-president Rick Belluzzo onthult vandaag in New York de nieuwe strategie van zijn bedrijf.
Naar verwachting vormt SGI zijn Mips Technologies Risc-divisie om naar een dochteronderneming die op de lange termijn geheel zelfstandig moet worden. Daarnaast herziet het bedrijf het pad voor de ontwikkeling van toekomstige Mips-processoren die in de eigen systemen worden gebruikt. Berichten doen de ronde dat enkele ingenieurs van SGI werken aan drie nieuwe generaties van de chip, terwijl de meerderheid van de onderzoekers varianten voor ingebedde systemen ontwikkelen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-04-14T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.