Microsoft kiest voor Intels Intercast

Microsoft adopteert de Intercast-technologie van Intel voor de uitzending van interactieve televisieprogramma's naar PC's, digitale televisietoestellen en andere consumentenelektronica.

Gates' bedrijf werkt nu samen met de chipfabrikant aan de levering van een universele, protocol-onafhankelijke api (application programming interface) voor de projectie van digitale televisiebeelden op elektronische apparatuur.
Intercast is in wezen een systeem voor het projecteren van een beeld in een ander beeld. Deze technologie heeft Intel ontwikkeld in samenwerking met Philips (zie de rubriek Netwerken inComputable van 10 april 1997 en IT-nieuws Binnenland van Computable Online op 7 april 1997). Microsoft beweert dat Intercast zal bestaan naast de equivalente functie Web-pip, die de softwareleverancier standaard meelevert bij zijn product Web-tv for Windows. De 'uitzendingen' voor deze verschillende systemen zijn onderling verwisselbaar. Toch integreert Microsoft ondersteuning voor Intercast in diverse producten, te beginnen met Windows 98.
Ondermeer CNN, MTV en het Discovery Channel zenden al programma's uit met speciale informatie of diensten voor kijkers met bijvoorbeeld een Web-tv. Deze toegevoegde digitale informatie is gebaseerd op Html (hypertext markup language) en verschuilt zich tussen de gebruikelijke analoge signalen van een televisie-uitzending. Ondertussen lanceren Oracle-dochteronderneming NCI samen met Netscape een concurrerend platform voor de integratie van televisie en PC. NCI presenteert een decodeerkastje met een 166 MHz Pentium-processor en TV Navigator-software van Netscape.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-04-09T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.