Firefly verbetert Microsofts web-privacy

Microsoft koopt Firefly Network, producent van intelligente agent-software, voor een nog onbekend bedrag. Deze aankoop werd al enige tijd verwacht. Het softwarebedrijf van Bill Gates voorspelt dat het dankzij de technologie van Firefly binnenkort producten en Internet-diensten kan bieden met een hoger privacy-niveau.

De twee bedrijven werkten al enige tijd samen aan specificaties en producten voor Internet-privacy onder toezicht van het World Wide Web Consortium (W3C)-platform voor Privacy Preferences (P3P). Diverse bedrijven zijn betrokken bij projecten van de P3P, waaronder MCI Communications, AT&T, IBM, Netscape Communications, Oracle en Microsoft. Firefly was één van de eerste firma's die technologie ontwikkelde waarmee individuen kunnen controleren wat voor persoonlijke informatie wordt doorgegeven aan websites.
De fabrikant van intelligente agenten heeft ongeveer zeventig werknemers, die allen posities krijgen aangeboden in het Microsoft-hoofdkwartier te Redmond, waar Firefly onderdeel wordt van de divisie voor interactieve media. Over de toekomstige functie van directeur Nick Grouf is nog niet besloten, aldus het bedrijf. De overname moet binnen enkele weken zijn afgerond, meldt Microsoft.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-04-10T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.