SCO zet Merced-plannen uiteen

SCO (Santa Cruz Operation) onthulde gisteren plannen om zijn besturingssysteem Unixware te migreren naar het Merced-platform. Compaq, Data General, Intel, Unisys en ICL hebben nog onbekende geldbedragen en technologische steun toegezegd om een robuuste, zware 64-bit versie van deze Unix-variant te ontwikkelen.

Hiervoor ontvangen deze investeerders honoraria gebaseerd op de toekomstige verkoop van SCO's besturingssysteem. De betrokken bedrijven onthullen geen details over de overeenkomst, maar SCO spreekt van 'enige miljoenen dollars aan investeringen'.
De softwarefabrikant wil hiermee het terrein van grote bedrijfssystemen bereiken. Compaq en SCO bevestigen dat zij gezamenlijk Digital Unix en Unixware nader tot elkaar willen brengen. De steun van Data General is bijzonder opmerkelijk. Die firma zegt nu namelijk dat een 64-bit versie van Unixware zijn 'strategische platform-doel' voor Merced is en niet het eigen DG-UX. Enige tijd terug meldde Data General nog dat het zijn Unix-variant uit zou brengen voor de Merced.
SCO hoopt dankzij de uiteengezette plannen zijn voorsprong met Unix-op-Intel te vergroten via de Merced-processor. Het lijkt erop dat de strijd om dat platform hevig zal zijn, aangezien diverse andere Unix-leveranciers hun varianten ook vertalen en optimaliseren voor de Merced. Hieronder bevinden zich Hewlett-Packard, Sun, en Digital (DEC) in samenwerking met Sequent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-02-25T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.