Java-licenties voor Ericsson en Samsung

Ericsson en Samsung zijn op de Java One conferentie in San Francisco door Sun opgevoerd als lichtende voorbeelden van fabrikanten van consumentenproducten die Java gaan gebruiken.

Ericsson gaat de nieuwe programmeertaal toepassen in zijn cellulaire telefoons. Geruchten doen de ronde dat ook Sony op het punt zou staan om een licentie te nemen op Java.
Volgens Sun wordt 1998 het eerste jaar waarin Java ook beschikbaar komt voor consumentenelektronica en niet meer alleen voor computers. Het heeft Java-licenties verkocht aan 150 bedrijven, waaronder Motorola, Nokia en Ericsson. Industriekenners menen dat Suns succes met Java op het gebied van consumentenproducten het voor Microsoft moeilijker maakt om de Java-alliantie uit elkaar te spelen.
Er is nog geen duidelijk winnaar op het strijdtoneel waar Microsoft en Sun de hoofdrolspelers zijn. Sony bijvoorbeeld praat niet alleen met Sun over Java, maar ook met Microsoft over Windows CE en aanverwante technologieën voor digitale televisies en kabelkastjes.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-03-25T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.