Sun poort Java naar Windows CE

Sun Microsystems gaat zijn Personal Java platform poorten naar Windows CE. Bovendien komt Sun in de herfst met de specificaties van Java-tools voor elektronica in consumentenproducten als televisies, auto's en telefoons. Op de door Sun gesponsorde Java One-conferentie in San Francisco deed Sun gisteren wederom een stroom van aankondigingen rond Java.

Zo komt er een 'Java OS for Consumers', geoptimaliseerd voor consumentenproducten en het Personal Java platform. Volgens Javasoft-directeur Alan Baratz is Personal Java dan, als het in de herfst uitkomt voor Windows CE, beschikbaar voor alle populaire bsturingssystemen. Het nieuws werd door de Java One-bezoekers warm onthaald. Ontwikkelaars krijgen hiermee namelijk de keus om '100 procent puur'-Java of Microsofts versie van Java op Windows te gebruiken.
Verder kondigde Sun een programma aan om alle Java-ontwikkelaars te verenigen. Niet-Amerikaanse landen kunnen hier echter pas over een half jaar gebruik van maken. Ook de Java-kloon die Hewlett Packard ontwikkelt, houdt de gemoederen in San Francisco bezig. Sun's topman Scott McNealy verwacht dat naast HP en Microsoft, meerdere bedrijven klonen gaan ontwikkelen. Met Personal Java probeert Sun echter een alternatief te hebben op elk systeem, met consistente API's (Application Programming Interface).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-03-27T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.