SGI-dochter Mips wordt snel zelfstandig

Silicon Graphics (SGI) zou volgende week al zijn Mips-onderneming afstoten en de eerste aandelen voor die dochter uitgeven. Verder doen er berichten de ronde dat SGI zijn Cosmo Software-afdeling, die 'virtual reality'-software ontwikkelt voor het World Wide Web, overdoet aan Sony.

Deze verwachte afscheidingen maken deel uit van Silicons reorganisatie, waar het in de lente aan is begonnen. De firma kondigde toen aan alle zaken af te stoten die buiten de kernactiviteiten vallen. Daarnaast verkleint SGI zijn werknemersbestand met zeker 10 procent. De computerfabrikant concentreert zich voortaan op de bouw van supercomputers, servers en grafische werkstations Op termijn draaien die machines allemaal op Intel-microprocessoren.
Mips is de divisie van Silicon die ingebedde chips ontwerpt voor apparatuur zoals Nintendo's 64-bit spelcomputer, die in 1997 driekwart van de omzet opleverde. De SGI-dochteronderneming zou oorspronkelijk deze week al verzelfstandigen. Analisten zien in de vertraging geen bedreiging voor de aandelenuitgifte. MIPS wil 5,5 miljoen aandelen op de markt brengen voor 12 tot 14 dollar per stuk.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-06-29T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.