IBM bekent ARM-licentie

IBM bevestigde op de Cebit eerder gepubliceerde berichten dat het een licentie heeft genomen op de ARM7-processor van Advanced Risc Machines (ARM). Deze samenwerking geeft de halfgeleiderdivisie van IBM toegang tot de kern van de ARM7 Tdmi-chip, die ondermeer de Thumb-compressiecode bevat.

Die technologie maakt het mogelijk om het prestatieniveau van 32-bit processoren te bereiken voor de prijs van 16-bit chips. Thumb gebruikt een subset van de algemeen toegepaste 32-bit instructies van ARM en comprimeert die naar 16-bit processor-instructies. Zodra die opdrachten nodig zijn, worden ze direct en transparant gedecomprimeerd naar het oorspronkelijke 32-bit formaat. Ontwikkelaars kunnen hierdoor een combinatie van 16- en 32-bit code in hun applicaties stoppen, waarbij de 32-bit variant alleen geactiveerd wordt wanneer die daadwerkelijk uitgevoerd gaat worden. Dit zorgt voor een optimalisatie van hun programma-code.
De licentie-overeenkomst houdt echter niet in dat IBM de ARM-technologie omarmt als een standaard voor goedkope en ingebedde computerapparatuur. Luis Arzubi, directeur bij IBM's microprocessor-afdeling, zegt dat ARM7 Tdmi wordt toegevoegd aan de verzameling kerntechnologieën van de divisie. "Daarmee bieden wij onze klanten een compleet menu voor hun applicaties, waaronder ook netwerken, opslag en consumentenelektronica", aldus de topman.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-03-25T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.