HP wil Java Virtual Machine van Isotel

Hewlett-Packard aast op de Java Virtual Machine (JVM) van het Canadese softwarebedrijf Isotel. Die onderneming is door HP benaderd voor een licentie op zijn ingebedde JVM. Het opvallendste verschil tussen Isotels implementatie en die van HP zelf is dat de eerste met een omvang van 50 kilobyte ruim tien keer zo klein is.

Analisten menen dan ook dat de JVM van HP, die flinke ophef veroorzaakte op Suns Java One-conferentie, niet geschikt is voor draadloze apparatuur. Isotel, een ontwikkelaar van programmatuur voor het afhandelen van telefoongesprekken, onderschrijft deze opvatting. Overigens deed Isotel zijn eerste vertaling naar een palmtop-computer van HP. De onderneming verklaarde dat ze niet perse Suns Embedded Java 1.0-specificatie zal implementeren. Die richtlijnen omschrijft Isotel als 'los zand'.
De Canadese onderneming heeft nog niet besloten of ze haar JVM in licentie geeft aan HP, maar beweert al wel contracten te hebben met twee grote fabrikanten van mobiele telefoons. Ook zijn er reeds licentie-overeenkomsten met twee producenten van basisstations voor mobiele telefonie. De software van Isotel draait in telefoons op conventionele ingebedde processoren en niet op speciale Java-chips. Dit biedt functies zoals adresboeken, kalender-toepassingen en spelletjes.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-03-30T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.