Gartner: wacht met NT 5.0 tot na 2000

Gartner Group raadt zijn cliënten aan om te wachten met de aanschaf van Windows NT Server 5.0 tot minstens het midden van het jaar 2000. Een bèta-versie van NT 5.0 wordt niet verwacht voor begin volgend jaar.

Volgens de Gartner-analyse zullen de IT-afdelingen in het huidige en komende jaar de prioriteit moeten leggen bij het oplossen van het millennium-probleem en de conversie van de gulden naar de euro. Het tegelijkertijd implementeren van nieuwe software en het aanpakken van het 2000-probleem zou teveel vergen van de IT-afdeling.
Bovendien is Gartner bevreesd voor de complexiteit van NT 5.0, dat meer dan dertig miljoen regels programmatuur bevat - een verzesvoudiging van de vijf miljoen regels van NT 3.5.1. Het is zo gecompliceerd geworden door ondermeer de toevoeging van mogelijkheden om PC-beheer te centraliseren en te vereenvoudigen via een netwerkgids (Active Directory) en een slim backup-systeem voor PC's (Intellimirror).
Ondanks verbetering en uitbreiding van Microsofts testmethoden acht Gartner het waarschijnlijk dat nog talloze bugs te voorschijn komen in het eerste jaar na het uitbrengen van de software. Pas nadat die fouten hersteld zijn, met behulp van NT Version 5.0 Service Pack Release 2, is veilig overstappen mogelijk. Release 2 verwacht Gartner in de eerste helft van 2000.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-03-24T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.