Managed hosting door True

Stevige kritiek op domeinplannen VS

 

Gisteren eindigde de evaluatieperiode voor de Amerikaanse plannen rond Internet-domeinnamen met een storm aan kritiek. De grote spelers in de industrie hadden hun commentaar op de zogenoemde 'green paper' opgespaard om die op het laatste moment nog in te dienen.

De Amerikaanse Policy Advisory Board (PAB), die de raad van domeinregistreerders adviseert, haalt fel uit naar het recent onthulde 'green paper'. "Dit is eenstealth-document; het predikt openlijk privatisering, commercialisering en internationalisatie, maar bewerkstelligt eigenlijk precies het tegenovergestelde", aldus het vernietigende commentaar. Het PAB dringt er bij de Amerikaanse regering op aan dat het zich concentreert op het daadwerkelijk uit handen geven van de verantwoordelijkheid voor de verstrekking van Internet-domeinnamen.
Op dit moment ligt deze taak in handen van het bedrijf Network Solutions Incorporated (NSI), dat is aangewezen door de overheid. NSI staat vanzelfsprekend geheel achter de domeinnaamplannen van de regering. Het bedrijf is wel tegen de voorgenomen splitsing in registrerende instellingen en een register-beheerder. Verder dringt NSI bij de overheid aan op meer controle over de basis-server waarop de database met alle domeinnaamverwijzingen draait. Op dit moment beheert NSI deze machine. De huidige naambeheerder heeft dus het meeste te verliezen als de Amerikaanse plannen niet doorgaan.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/223809). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×