LSI Logic lanceert systeem-op-chip

LSI Logic lanceert vandaag de nieuwste generatie van zijn 'systeem-op-een-chip'-technologie. Dankzij deze G12-technologie (twaalfde generatie) zijn meer dan 233 miljoen transistoren op één halfgeleider te plaatsen. De lijnen van de verschillende circuits op dergelijke chips liggen slechts 0,13 micron uit elkaar.

LSI verwacht de eerste chips, die op maat gefabriceerd worden, medio volgend jaar te leveren. LSI's microprocessoren worden ondermeer gebruikt in Playstation-spelcomputers van Sony. G12 maakt het mogelijk diverse functies die voorheen werden uitgevoerd door gespecialiseerde chips op één processor te plaatsen. Volgens LSI is G12 toe te passen in diverse soorten elektronische apparatuur, waaronder mobiele telefoons, zware computeromgevingen en geavanceerde TV-decodeerkastjes.
Wilfred Corrigan, oprichter en directeur van LSI: "De laatste jaren hebben we ons geconcentreerd op het plaatsen van een systeem op één chip. Nu verschuiven we naar meerdere systemen op één processor." Dat past in de trend naar het ontwikkelen van multifunctionele apparaten. De laatste tijd ondervond de chipfabrikant nogal wat financiële problemen, ondermeer door een dalende omzetgroei en krappere winstmarges.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-03-23T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.