Apple kijkt weer naar consumenten

Apple Computer lanceert komende herfst een serie producten voor de consumentenmarkt. Interim-directeur Steve Jobs beloofde dit gisteren tijdens zijn toespraak op de Seybold Seminars in New York. Hierbij erkende hij het bestaan van het Columbus-project, dat een netwerkcomputer combineert met een Web-TV-achtig apparaat.

Jobs weigerde nader commentaar op het toekomstige amusementstoestel voor thuisgebruik. Hij vertelde wel dat het besturingssysteem Rhapsody, dat Apple in handen kreeg met de overname van Jobs' bedrijf Next Computer, in mei wordt gelanceerd op de World Wide Developers-conferentie van zijn bedrijf. Apple hoopt hiermee de groeiende servermarkt te penetreren, waar het ondanks zijn krachtige systemen nauwelijks meespeelt.
Verder demonstreerde Jobs nieuwe Macintosh-computers met de derde generatie (G3) van de Power PC-processor. Deze systemen draaien op kloksnelheden van 300 en 400 MHz en halen volgens Apple ruim twee keer het prestatieniveau van Pentium II-chips met dezelfde snelheid. Daarbij wees Jobs er fijntjes op dat Intel nog niet toe is aan snelheden van 600 en 800 MHz. Het gedemonstreerde Power PC 750-prototype dat op 400 MHz draait, is overigens geproduceerd door IBM op basis van zijn kopertechnologie. Begin volgend jaar zijn deze koper-processoren in grote hoeveelheden verkrijgbaar voor Apple.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-03-18T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.