Managed hosting door True

AT&T haalt uitbesteding Citibank binnen

 

Citibank sloot gisteren een uitbestedingscontract ter waarde van ongeveer 1,5 miljard gulden met AT&T. Het telecombedrijf gaat een aanzienlijk deel van het netwerk beheren. De overeenkomst is waarschijnlijk het grootste uitbestedingscontract in de bankwereld.

AT&T zal elf data-netwerken van Citibank, die met verschillende protocollen werken, omzetten in één netwerk, gebaseerd op Internet-protocollen. Citibank verwacht dat deze omzettingen ruim vijfhonderd miljoen gulden aan besparingen opleveren. Bovendien geeft de toenemende bandbreedte de bank meer mogelijkheden om vormen van elektronische handel, zoals thuisbankieren, aan te bieden.
Citibank heeft ruim twaalf maanden uitgetrokken voor de keuze van een partner. De overeenkomst met AT&T brengt de banen van ruim vierhonderd medewerkers van Citibank in gevaar. De bank kon nog niet aangeven hoeveel werknemers hun baan zullen verliezen. AT&T zal een aantal van deze medewerkers aantrekken. Het contract betekent tevens goed nieuws voor Cisco, dat de netwerkapparatuur zal leveren.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/223989). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×