Tarieven voor externe ICT'ers stijgen minimaal

Het komende jaar zullen de tarieven voor het inhuren van externe ict'ers niet meer stijgen dan de inflatiecorrectie. Verwacht wordt dat dit resulteert in dalende winsten.

De tarieven voor het inhuren van extern ict-personeel stijgt komend jaar. De stijging ligt rond de 2 tot 3 procent, wat niet meer is dan de inflatiecorrectie. Dat concludeert adviesbureau Ernst & Young in zijn tweemaandelijkse onderzoek ICT Barometer. Driekwart van de ondervraagden verwacht een tariefstijging van externe ict'ers. Het merendeel hiervan denkt dat de stijging zich vooral in de laatste maand van 2007 en het eerste kwartaal van 2008 zal voordoen.

Creatiever worden

Een verontrustende ontwikkeling, concludeert Ernst & Young. "De relatief lage tariefstijging zal de ict-bedrijven verder onder druk zetten en de onderlinge concurrentie verhevigen. Dit zal resulteren in dalende winsten", voorziet Jacob Verschuur, directeur ICT Leadership van Ernst & Young. "Klanten zijn gewoon niet bereid om meer te betalen voor de inhuur van mensen. Er zal creatiever omgegaan moeten worden met de beschikbare middelen en mensen, willen ict-bedrijven hun hoofd boven water kunnen houden het komende jaar."

Het onderzoek werd gedaan onder een groep van ruim zeshonderd managers en leidinggevenden in het Nederlandse bedrijfsleven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-11-30T09:52:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.