Intel werkt aan 32-bit Slot M-techniek

Intel heeft plannen voor een nieuw Pentium II Slot-ontwerp dat de overgang van 32-bit naar 64-bit architecturen moet vereenvoudigen. Dit houdt echter het einde in van het huidige Slot-cartridgesysteem dat PC-fabrikanten gebruiken voor hun moederborden.

Intel zou deze overstapplannen al wel hebben onthuld aan zijn oem-klanten (original equipment manufacturers) in een vertrouwelijke document.
Volgens Amerikaanse berichten zal Intel een 32-bit processor fabriceren, die is afgeleid van de Pentium II. Deze overgangs-chip naar de 64-bit architectuur (IA-64) staat bekend onder de codenaam Tanner en gebruikt het zogenoemde 'Slot M' om te communiceren met met de rest van het computersysteem. Deze verbinding verschilt sterk van het Slot 2-ontwerp dat gebruikt wordt in de Deschutes-processor, die komende maand uitkomt. Slot M zou echter wel compatibel zijn met de eind volgend jaar verschijnende 64-bit Merced-processor.
Deze technologieën moeten gebruikers een naadloze migratie bieden van 32-bit Tanner-systemen naar 64-bit Merced-computers. Beide types processoren kunnen dus in Slot M geplaatst worden, dat een 128-bit systeembus en eigen geheugen krijgt. Ondertussen bevestigt Intel dat men ervoor zal zorgen dat de Merced compatibel is met x86-processoren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-03-12T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.