Telefónica in zee met Worldcom en MCI

Het Spaanse telecombedrijf Telefónica kondigt vandaag een nieuwe alliantie aan met Worldcom en MCI. Directeur Juan Villalonga verblijft momenteel in Washington om te onderhandelen met de twee Amerikaanse ondernemingen.

De Spanjaarden wachten niet tot de overname van MCI door Worldcom is afgerond. Het telecombedrijf uit Madrid probeert met deze samenwerking een positie op de Amerikaanse markt te veroveren en zijn aanwezigheid in Zuid-Amerika te verstevigen.
Telefónica heeft een lange weg van onderhandelingen en samenwerkingen achter de rug. In 1995 sloten de Spanjaarden zich aan bij Unisource, dat bestaat uit KPN Telecom, Telia uit Zweden en Swiss Telecom. In december 1996 startte Telefónica onderhandelingen met British Telecom (BT). In april 1997 kwam het telecombedrijf tot overeenstemming met BT en MCI, die op dat moment op het punt stonden te fuseren. Telefónica verliet vervolgens Unisource om de handen vrij te hebben voor samenwerking met MCI en BT. In oktober strooide Worldcom roet in het eten, door een overname van MCI aan te kondigen, waardoor het bod van BT op MCI kwam te vervallen. Vorige maand staakte BT de lopende onderhandelingen met de Spanjaarden. Telefónica stond hierdoor internationaal gezien met lege handen. Dat zette Villalonga onder grote druk om een internationale alliantie te sluiten voor de aandeelhoudersvergadering op 17 maart.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-03-09T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.