Clinton belooft digitale tijden

De Amerikaanse president Bill Clinton kondigde gisteren in San Francisco drie belangrijke initiatieven aan voor de bevordering van elektronische commercie. Hierbij wil hij de technologische voorsprong van de Verenigde Staten behouden en tegelijkertijd "de culturele schatten van de VS beschermen".

Op de BankAmerica Robertson Stephens Technology 98 conferentie gisteren zette Clinton zijn plannen uiteen.
Allereerst wil de president dat het Congres de Internet Tax Freedom Act dit jaar nog goedkeurt. Deze wet moet nieuwe belastingheffingen voorkomen die commerciële transacties via Internet benadelen. Hierdoor kunnen ook de Amerikaanse staten en lokale overheden online transacties niet meer belasten. "De explosie in elektronische handel zal, samen met de groei in technologische, goedbetaalde banen, de welvaart bevorderen en nieuwe banen scheppen", meent Clinton. "De volgende stap is de volledige ontwikkeling van elektronische commercie." Verder beloofde Clinton meer samenwerking met Silicon Valley om e-handel te bevorderen.
Ook sprak de president over zijn eigen budgetvoorstel voor 1999. Daarin vraagt hij om 110 miljoen dollar voor de ontwikkeling van de volgende generatie van Internet. Volgens Clinton zal die volgende versie maximaal duizend keer sneller zijn dan het huidige wereldwijde computernetwerk. Daarnaast wil het Amerikaanse staatshoofd 23 miljoen dollar reserveren om het culturele erfgoed van zijn land op Internet te plaatsen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-02-27T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.