Europa onderzoekt dominantie Worldcom

De Europese Commissie heeft besloten om het onderzoek naar de overname van MCI door Worldcom uit te breiden. De onderzoekers zullen met name de gevolgen voor het wereldwijde Internet-verkeer onder de loep nemen.

De twee telecombedrijven krijgen na de overname samen een enorm marktaandeel in de basisinfrastructuur voor Internet in handen. Concurrenten hebben geklaagd dat het nieuwe bedrijf het merendeel van het Amerikaanse Internet-verkeer kan controleren. Het onderzoek zal tot juli duren.
De Europese Commissie kan overnames tegenhouden als uit onderzoek blijkt dat na de overeenkomst een bedrijf met een dominante positie op de Europese markt ontstaat. Het maakt hierbij niet uit dat de betrokken ondernemingen niet uit één van de lidstaten afkomstig zijn. Betrokkenen achten het niet waarschijnlijk dat de EC de overname zal blokkeren. Wel kan het Europese instituut eisen dat Worldcom en MCI delen van hun Internet-diensten van de hand doen. Dit kan betekenen dat Worldcom Internet-provider Uunet los moet laten.
Zowel Worldcom als MCI menen dat het Europese onderzoek de overname niet zal vertragen. Beide ondernemingen verwachten de procedure halverwege dit jaar af te ronden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-03-05T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.