Hackers vallen Amerikaanse overheid aan

De afgelopen week hebben hackers aanvallen uitgevoerd op computersystemen van diverse Amerikaanse overheidsinstellingen, waaronder Nasa, de marine, enkele luchtmachtbasissen en de geheime Lawrence Livermore National Laboratories.

De meeste van deze kraken waren succesvol. De FBI heeft inmiddels een verdachte gevonden; een tiener uit Noord-Californië, die de naam Makaveli als Internet-pseudoniem gebruikt.
Makaveli is officieel nog niet gearresteerd, maar de FBI heeft wel al zijn elektronische apparatuur in beslag genomen. "Tot en met de telefoonlijn die van mijn modem naar het muurcontact liep", meldt de jongen in een exclusief interview aan computerbeveiligingsgroep Anti Online (http://www.AntiOnline.com/). Hij had zelf contact opgenomen met deze organisatie, maar weigert verdere interviews.
In zijn gesprek met John Vranesevich van Anti Online bekent Makaveli een aantal van de kraakacties. De zwaarste hacks zouden echter zijn uitgevoerd door 'een vriend', die de naam Analyzer gebruikt. Deze kraker had een IRC-conversatie met Vranesevich waarin hij dit bevestigt. "Ik wil niet dat ze hiervoor de verkeerde persoon laten hangen", zei Analyzer, die de verantwoordelijkheid opeiste voor een aantal computerinbraken waaronder het Jet Propulsion Laboratory van Nasa, het Goddard Space Flight Center en Howard Air Force Base. Makaveli zou enkele van zijn trucs hebben geleerd, maar niet de zwaarste aanvallen hebben uitgevoerd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-03-06T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.