Managed hosting door True

IBM vergroot diensten via GE

 

IBM heeft een wereldwijde alliantie met General Electric (GE) gesloten voor de levering van IT-diensten. De GE-divisie Capital Services zal de verzorging van zijn eigen mainframe- en midrange-systemen uitbesteden aan de IBM-afdeling Global Services.

Hierbij neemt de computerreus het commerciële datacentrum over van GE's dochteronderneming Technology Manager Services.
Dat rekencentrum en de bijbehorende netwerkdiensten beheert IBM voortaan voor GE's Capital Services en zijn klanten. Dit alles valt onder een 'lange termijn overeenkomst' die aan het eind van het eerste kwartaal van kracht wordt. De twee bedrijven onthulden geen financiële gegevens over de alliantie. IBM neemt ook het merendeel van de TMS-werknemers over, inclusief diegenen die gestationeerd zijn bij klanten van GE. De Global Services-divisie van IBM haalde vorig jaar een omzet van 26 miljard dollar, bijna de helft van de totale omzet van het bedrijf. Bovendien is dit de snelst groeiende tak van IBM.
Overigens is dit niet de eerste verkoop van een GE-onderdeel aan IBM. In 1995 nam de computerfirma de onderhoudsdiensten over van de Capital-afdeling. Hiervoor legde IBM een bedrag tussen de vijftig- en honderd miljoen dollar op tafel. De nieuwe overeenkomst moet volgens beide bedrijven dan ook gezien worden 'als een uitbreiding van bestaande samenwerkingsverbanden'.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/224353). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×