TI verlaat chip-alliantie met Acer

Texas Instruments (TI) trekt zich terug uit de verlieslijdende joint venture voor geheugenchips met PC-fabrikant Acer. De Taiwanese firma neemt samen met enkele lokale investeerders TI's aandeel van 33 procent over.

Hiermee heeft Acer ruim 80 procent van de fabriek van deze dram-producent in handen. De omvang van het belang in de ontwerplaboratoria is niet onthuld.
De naam van het samenwerkingsbedrijf wordt nu veranderd van Texas Instruments-Acer in Acer Semiconductor Manufacturing Incorporated (Asmi). Acer wil Asmi's afhankelijkheid van dram-chips (dynamic random access memory) verminderen door ook andere halfgeleiders te fabriceren. De dochteronderneming begint deze uitbreiding met de productie van 'logic devices'.
Analisten wezen er al op dat TI-Acer tot op heden alleen dram-chips levert. Die strategie gaf een terugslag toen de prijzen in die eens lucratieve markt sterk daalden de afgelopen twee jaar. De gezamenlijke dochteronderneming met TI heeft de winsten van Acer sterk aangetast de afgelopen twaalf maanden. Analisten verwachten dat de firma voor 1997 een verlies van 138 miljoen dollar moet incasseren.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-03-06T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.