Achmea tekent toch contract voor ICT-uitbesteding

Het uitbestedingscontract van Achmea met KPN, Atos Origin en Getronics PinkRoccade is rond, ondanks eerdere protesten van werknemers. De waarde van het contract is 415 miljoen euro.

Achmea besteedt toch het beheer van de ict-infrastructuur uit aan Atos Origin, Getronics PinkRoccade en KPN. Daartoe heeft de verzekeraar een overeenkomst getekend met de drie bedrijven. De drie contracten hebben een looptijd van vijf jaar en een totale waarde van 415 miljoen euro.

Computable berichtte een halve maand geleden nog dat het personeel niet blij was met de uitbesteding. In een persbericht schrijft Achmea dat er 170 Achmea-medewerkers zullen overstappen naar de drie bedrijven. Het is niet bekend of er tussen de werknemers en Achmea een akkoord is bereikt over de sociale voorwaarden. De medewerkers waren eerder niet blij met de sociale voorwaarden die door de vakbonden De Unie, CNV Dienstenbond en FNV Bondgenoten waren opgesteld.

Dienstverlening

Atos Origin neemt de datacenterdienstverlening op zich. De waarde van het contract van Atos Origin is 145 miljoen euro. Getronics PinkRoccade zorgt voor het beheer en de verdere ontwikkeling van de werkplekinfrastructuur en de ontsluiting van de businessapplicaties binnen Achmea. De waarde van het contract van Getronics PinkRoccade is 120 miljoen euro. KPN wordt verantwoordelijk voor het leveren van alle communicatie-dienstverlening op het gebied van vaste en mobiele communicatie en datanetwerken. De waarde van het contract met KPN is 150 miljoen euro.

Computable wacht nog op een reactie van Achmea en FNV Bondgenoten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Vacatures bij KPN

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-12-04T11:15:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.