Managed hosting door True

Toshiba en Hitachi in de rode cijfers

Japanse ondernemingen hebben duidelijk last van de wankele economie in hun land van herkomst. Na Fujitsu en NEC moeten nu ook Toshiba en Hitachi tegenvallende resultaten melden.

Voor Toshiba komt de klap het hardst aan. Dit concern heeft de afgelopen 48 jaar altijd positief gedraaid, maar moet nu verlies incasseren. De omzet liep over het eerste half jaar met 12 procent terug tot 13,3 miljard gulden. Dit resulteert in een verlies van 54 miljoen dollar. Om weer uit de rode cijfers te komen, staat voor het tweede half jaar een forse reorganisatie op stapel. Men wil het personeelsbestand de komende twee jaar met ongeveer zesduizend mensen inkrimpen, ofwel 10 procent. Daarnaast heeft het management besloten genoegen te nemen met minder salaris. Zij leveren 20 procent in.
Totaal-leverancier Hitachi (het produceert van alles, van wasmachines tot aan kerncentrales) is de eerste zes maanden één miljard dollar in de min gegaan. De omzet nam met 12 procent af tot 15,1 miljard dollar. Ook hier moeten reorganisaties uitkomst bieden. Men wil de kosten met 10 procent omlaag brengen en een deel van de meer dan duizend divisies laten samensmelten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-10-28T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.