Managed hosting door True

Uitspraak De Unie wekt woede Getronics

Getronics is kwaad op bestuurder Gerard van Dijk van vakorganisatie De Unie. Aanleiding voor de onvrede is een recent artikel in Computable, waarin de vakbondsman uiting gaf van zijn irritatie over de trage cao-onderhandelingen met het IT-bedrijf.

"Van Dijk is kennelijk nog niet goed ingewerkt en loopt maar wat te roepen", zegt directeur personeelsmanagement R. Kropholler van Getronics, die ook in het betreffende artikel verbaasd reageerde op de uitspraken van De Unie.
De onderneming heeft een geplande afspraak met de bonden gisteren afgezegd. Volgens Kropholler heeft dit uitstel niets te maken met de publicatie. Getronics is nog bezig met de voorbereiding van de voorstellen voor de nieuwe raamovereenkomst. De huidige bedrijfscao loopt af aan het eind van dit jaar. De bonden en Getronics onderhandelen nu over een verlenging.
Kropholler gaat ervan uit dat de nieuwe overeenkomst gewoon op 1 januari gereed is. Met de Unie-bestuurder is hij echter uitgepraat. "Met Van Dijk kun je geen afspraken maken. Hij begint meteen te blaten tegen de pers." Gerard van Hees van FNV Bondgenoten zegt dat de vakbonden binnenkort met elkaar rond de tafel gaan zitten om de gebeurtenissen te bespreken. "We moeten onderling afspreken welke informatie er staande de onderhandelingen naar buiten komt." Van Hees geeft aan dat er duidelijk irritatie bestaat over de acties van Gerard van Dijk. De bestuurder van De Unie wil zelf niet veel kwijt over de affaire. "Ik wil niet communiceren via de pers." Hij zal vandaag contact opnemen met Kropholler om de lont uit het kruitvat te trekken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-10-29T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.