Managed hosting door True

Vijf Twinning-starters in eerste centrum

Naar verwachting zullen donderdag vijf startende ondernemingen hun intrek nemen in het nieuwe Twinning Centrum in de Amsterdamse Watergraafsmeer. Het centrum dat minister A.

Jorritsma van Economische Zaken overmorgen opent, biedt plaats aan 45 jonge ondernemers. Directeur Michiel Westerman van Twinning Network is tevreden over de kwaliteit van de ideeën en bedrijfsplannen waarmee de jonge ondernemers een bijdrage uit het start- of groeifonds willen bemachtigen. Westerman, zelf oprichter van Pink Elephant, geeft aan dat de organisatie nog niet klaar is met de eerste ronde.
Twinning gaat ervan uit dat één op de vijf ideeën een kans van slagen heeft. "Dat is erg hoog.Venture capitalists gaan van een lager slagingspercentage uit. Maar zij kijken voornamelijk naar de financiën. Twinning verkeert in een unieke positie, omdat extra geld is vrijgemaakt. Hierdoor kunnen we kijken of we het ingediende idee zo kunnen ondersteunen dat het een redelijke kans van slagen heeft", aldus Westerman.
De startende bedrijven krijgen in het centrum ondersteuning van manager Jan Uijlings en een team vanoperation managers. Twinning Network praat momenteel met enkele marktpartijen om de jonge ondernemers bij te staan. Volgens Westerman gaat het hierbij bijvoorbeeld om een aantal uren gratis bijstand van consultants en accountants. Twinning streeft ernaar binnen enkele maanden verschillende partijen op de markt met elkaar in contact te brengen. Als bijvoorbeeld een consultant voor zichzelf wil beginnen, zal Twinning contact proberen te leggen met een ondernemer die een idee en technologische kennis heeft. Verder zullen bedrijven deze starters toegang moeten bieden naar hun technologie. "We werken nu aan de structuur om dit mogelijk te maken", vertelt Westerman.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-10-20T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.