Managed hosting door True

Aangeslagen Baan wijzigt licentiemodel

Softwarebedrijf Baan gaat samen met Microsoft een geïntegreerde bundel applicatie- en platformsoftware leveren. Voor een vast maandbedrag van 99 dollar per computer per maand, krijgen gebruikers software, dienstverlening, onderhoud en opleiding.

Terwijl beleggers op de Amsterdamse beurs het fonds Baan gisteren genadeloos afstraften voor de onverwachte winstwaarschuwing, probeert het bedrijf het nieuwe licentiemodel te positioneren als panacee tegen alle leed.
"Het traditionele prijsmodel is gedateerd. Klanten hoeven nu niet meer één groot bedrag vooraf te investeren", aldus algemeen directeur Tom Tinsley. "Net als met mobiele telefoons is gebeurd, zal erp-software zo veel dieper penetreren in de markt." Baan benadrukt dat vooral de voorspelbaarheid van de kosten belangrijk is. De markt staat bol van de moeizame, tijdrovende en vooral kostbare erp-implementaties. Het Veluwse softwarebedrijf volgt al enige tijd het voorbeeld van Microsoft door van software zoveel mogelijk een gebruiksartikel te maken.
De slechte financiële vooruitzichten voor het derde kwartaal zijn volgens Baan veroorzaakt door de terughoudendheid van voornamelijk Amerikaanse bedrijven om grote investeringen te doen. Het nieuwe licentiemodel moet drempelverlagend werken, nieuwe klanten over de streep trekken en de concurrentie met marktleider SAP weer aanzwengelen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-10-13T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.