Managed hosting door True

Euro mag 2000-aanpak niet vertragen

De aanpak van het millenniumprobleem mag in geen geval worden vertraagd door de overgang naar de euro. Bij samenloop van werkzaamheden moet absolute voorrang worden gegeven aan het millennium-bestendig maken van de geautomatiseerde systemen.

Minister Zalm (Financiën) antwoordt dat op vragen van de kamerleden Cherribi, Voûte-Droste en Hessing. Aanleiding tot deze vragen was de uitkomst van een onderzoek dat naar verwachting op 1 januari 1999 slechts 26 procent van de Europese ondernemingen de computersystemen klaar heeft voor implementatie van de euro.
De minister denkt dat het Nederlandse bedrijfsleven op dit punt zeker niet voorop loopt. Met name grote delen van het Nederlandse midden- en kleinbedrijf staan nog aan het begin van het implementatie-proces. Vooral bedrijven die werken in een internationale omgeving dienen te anticiperen op de komst van de (girale) euro per 1 januari 1999.
Zalm benadrukt het belang van een integrale benadering. In de analyse-fase zou bij voorkeur een koppeling moeten worden gelegd tussen millennium- en euro-aanpassingen. Maar bij de uitvoering heeft het millennium voorrang.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-10-12T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.