Managed hosting door True

Nederland wil eigen Internet-gedragslijn

Begin 1999 komt de Nederlandse regering met een concept-code waarin zal staan wat wel en wat niet gewenst is op Internet en met elektronisch handeldrijven. Dat kondigde Dick van der Laan, plaatsvervangend directeur-generaal industrie van het Ministerie van Economische Zaken pas geleden aan op de Oeso-conferentie.

Van der Laan verving minister Annemarie Jorritsma op de ministeriële conferentie van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling. In een drie minuten durende speech zei hij ondermeer dat online handeldrijven en zakendoen op de traditionele manier eenzelfde behandeling moeten krijgen. Namens de Nederlandse regering pleitte hij voor het actief-promoten van zelf-regulering door het bedrijfsleven.
Dat moet echter wel in samenwerking met de overheid en consumenten-organisaties, waarbij de aangekondigde gedragslijn fungeert als een soort checklist. Hij maakte daarbij een vergelijking met de Tien Geboden. De consument die producten via Internet koopt, zal gewaarschuwd moeten worden als een goede beveiliging ontbreekt, aldus Van der Laan. Hij stelde voor de Nederlandse code internationaal te bespreken en alle ervaringen te delen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-10-15T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.