Managed hosting door True

Planbureau versnelt Jaar 2000-studie

Het Centraal Planbureau (CPB) gaat alle spoed zetten achter een studie naar de gevolgen van het millenniumprobleem voor de economie. Het CPB doet dit op sterk aandringen van minister Jorritsma (Economische Zaken).

Afgesproken was dat het CPB uiterlijk in het voorjaar van 1999 zou rapporteren, maar de minister hoopt dat dit sneller kan. Het CPB probeert dat te doen, maar kan dat niet beloven. De rekenmeesters van het kabinet hebben namelijk een harde kluif aan de analyse van de economische effecten van de millenniumproblematiek.
Het is een uiterst complexe aangelegenheid die bovendien nog eens met grote onzekerheden is omgeven, zo schrijft minister Jorritsma aan de Tweede Kamer. Het planbureau moet daarvoor ook een beroep doen op kennis van anderen. Daarom is ter ondersteuning van het CPB een werkgroep Kwantificering Millenniumproblematiek opgericht. Daarin participeren organisaties die op deelaspecten over gespecialiseerde kennis beschikken. Ook het Millennium Platform is hierin vertegenwoordigd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-10-13T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.