Managed hosting door True

Nieuwe software moet 2000 oplossen

Volgend jaar geeft een hausse aan IT-bestedingen in het bedrijfsleven te zien. Een ongekend hoog aantal ondernemers wil de problemen rond het millennium en de euro ondervangen door nieuwe software te kopen.

Uit onderzoek blijkt dat 15 tot 20 procent van de kleinere ondernemingen (vijf tot honderd werknemers) binnenkort een nieuw administratief systeem wil aanschaffen. In veel gevallen zal de installatie van nieuwe boekhoudsoftware leiden tot vernieuwing van apparatuur en het netwerk. Exact Software presenteert dit onderzoek vandaag tijdens Softwarecity 2000, de IT-beurs voor financieel administratieve en logistieke oplossingen, in Showbizcity Aalsmeer.
Nederland telt 240 duizend bedrijven met vijf tot honderd werknemers. Dit betekent dat 36- tot 48 duizend bedrijven de komende veertien maanden van systeem willen veranderen. De service-afdelingen van softwarebedrijven en de helpdesks van hardwareleveranciers krijgen het druk. Gelet op de neiging alles op het laatste moment te doen, lijkt een gigantische werkdruk in het vierde kwartaal 1999 onvermijdelijk.
Bemoedigend is dat het Nederlandse bedrijfsleven zich eindelijk realiseert dat het 2000-probleem om een oplossing schreeuwt. De toeloop naar Softwarecity 2000 heeft de organisatoren enorm verrast. Eduard Hagens, algemeen directeur Exact Software, benadrukte in zijn openingstoespraak dat het 2000-probleem vooral organisatorisch van aard is. De meeste bedrijven benadrukken de technische kant. Volgens Hagens is het meer een begeleidingsprobleem.
Exact-dochter Grote Beer presenteert haar nieuwe productlijn Excellent, die in totaal zo'n vijftig miljoen gulden aan ontwikkelkosten zal vergen. Deze financieel-administratieve software voor het mkb kent een koppeling met elektronische commercie. Modules voor productie-administratie en dergelijke volgen later.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-10-06T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.