Managed hosting door True

IT-bestedingen groeien met 11 procent

De bestedingen aan software zullen dit jaar met 30 procent toenemen. Door nieuwe software aan te schaffen, hopen veel bedrijven het millennium-probleem te ondervangen. Aan hardware zal zo'n 10 procent meer worden uitgegeven.

De bestedingen aan dienstverlening zullen vooral op het gebied van detachering, advies en operationele ondersteuning groeien. De Rabobank meldt dit in haar jaarlijkse rapportCijfers & trends. De IT-bestedingen zullen naar verwachting in 1998 met 11 procent oplopen tot meer dan 21 miljard gulden.
De IT-dienstverlening zal profiteren van deze toename. De groei daarin kan echter door het tekort aan informatici tegen zijn grenzen aanlopen. Daardoor kan het prijsniveau een stijging gaan vertonen, aldus de bank. De overheid heeft dit probleem ook gesignaleerd. Zij probeert samen met branche-organisaties en uitzendbureaus de instroom van nieuwe werknemers te stimuleren.
Zeker tot 2003 wordt een krapte op de arbeidsmarkt voor automatiseringspersoneel voorzien. Aangelokt door de goede marktvooruitzichten kiezen ook veel computerdeskundigen in loondienst voor het vrije ondernemerschap. Met 1600 nieuwe bedrijven (17 procent meer) is de IT-dienstverlening de enige sector waar in 1997 meer starters zijn waargenomen dan het jaar daarvoor. Het aantal kleine aanbieders neemt sterk toe in de branche. De grote ondernemingen daarentegen kiezen veelal voor fuseren of samenwerkingsverbanden aangaan.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-10-05T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.