Managed hosting door True

Apple sluit jaar met winst af

Apple heeft in het vierde kwartaal een winst geboekt van 195 miljoen gulden. Dit betekent dat de onderneming voor het eerst sinds drie jaar een boekjaar met winst heeft afgesloten. Vorig jaar leed Apple nog een verlies van bijna 300 miljoen gulden. De omzet daalde in het vierde kwartaal met 3.6 procent tot 2,9 miljard gulden.

De goede verkoop van de iMac computer is de drijvende kracht achter de positieve cijfers. In de eerste zes weken leverde Apple 278.000 van deze PC's af, waarmee de iMac de best verkopende Macintosh uit de historie is. Uit onderzoek blijkt dat meer dan 40 procent van de mensen die een iMac aanschaffen nieuwe klanten van Apple zijn. Bijna 30 procent van de kopers zijn mensen die voor het eerst een computer aanschaffen. Ruim 13 procent van de kopers heeft de overstap van een Wintel PC naar een Macintosh computer gemaakt.
In Nederland realiseerde Apple in het vierde kwartaal dezelfde omzet als de laatste drie maanden van 1997. Over het totale jaar steeg de omzet met 5 procent in guldens en 12 procent in het aantal verkochte systemen. De totale margeverbetering in het vierde kwartaal bedraagt 57 procent. Nederland neemt hiermee in Europa de tweede plaats in.
Apple zal dit weekend de upgrade van het besturingssysteem Mac OS 8.5 op de markt brengen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-10-15T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.