ICT-ondernemer jubelt over economie in 2008

Ondernemers in de ict-sector zijn extreem positief over de economische situatie in 2008, zeker in vergelijking met ondernemers in andere sectoren. Dit blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van de Kamers van Koophandel.

De ondernemers in de ict-sector zien het komende jaar met vertrouwen tegemoet. Gevraagd naar hun verwachtingen op het terrein van omzet, export, investeringen en werkgelegenheid scoren ict-ondernemers een indexcijfer van 164. Voor ondernemers in alle branches samen ligt dit cijfer op 86. Dit blijkt uit het onderzoek Erbo 2007 van de Kamers van Koophandel.

Het grote optimisme onder ict-ondernemers kan worden verklaard uit de gerealiseerde cijfers over het afgelopen jaar. Zij zagen de omzet gemiddeld toenemen met 7,2 procent. In alle branches samen lag die stijging op 5,1 procent. Op exportgebied scoren ict-ondernemers relatief nog beter. De exporttoename lag in de ict-sector dit jaar op 21,2 procent, tegen 5,3 procent groei voor alle branches samen.

Wanneer wordt gekeken naar of bedrijven winst boeken, voldoende rendement genereren en de groei van het aantal arbeidsplaatsen, scoren ict-ondernemingen over de hele linie hoger dan het gemiddelde bedrijf. Van de ict-ondernemingen is 92 procent winstgevend (gemiddelde alle branches 89 procent), boekt 76 procent voldoende rendement (73 procent) en ziet de werkgelegenheid met gemiddeld 6,3 procent groeien (3,3 procent).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-12-12T11:56:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.