Managed hosting door True

Baan groeit verder met Caps Logistics

Baan Company's honger naar expansie blijkt onverzadigbaar. De nieuwste overname heet Caps Logistics, een bedrijf uit Atlanta (GA) dat is gespecialiseerd in logistieke en transport-planning alsmede 'scheduling software'.

De overnamesom die overigens niet is bekend gemaakt, zal worden voldaan in aandelen. De overname stelt Baan in staat een compleet software-pakket voor het beheer van de bevoorradingsketen aan te bieden.
Caps is net als de eerder overgenomen Coda, Aurum, Hiscom en Antalys typisch zo'n bedrijf dat te groot is voor het servet en te klein voor het tafellaken. Het marktsegment waarin Caps opereert, consolideert erg snel. De leiding van Caps realiseerde zich dat de toekomst is aan grote producenten die een complete suite kunnen aanbieden. Bovendien moeten de echte winnaars kritische massa hebben in R&D-uitgaven, verkoop en marketing, ondersteuning en consultancy. Met de steun van Baan in de rug denkt Caps sneller met nieuwe producten te kunnen komen.
Het in 1979 opgerichte Caps telt 135 werknemers. De hoofdvestiging staat in Atlanta, terwijl de internationale activiteiten vanuit Amsterdam worden geleid. Omzet- en winstcijfers worden niet bekend gemaakt. Wel meldt het bedrijf een sterke groei bij de inkomsten uit productlicenties. Deze niche-speler heeft klanten in het transportwezen als Frans Maas, Emery en TNT. Verder doet men zaken met detailhandelsketens als Sears Roebuck, Toys 'R' Us, Wal-Mart en Woolworth's.
Caps dat doorgaat als een zelfstandige dochter van Baan, past goed bij het onlangs opgezette Baan SCS. Dit snelgroeiende onderdeel legt zich toe op de verkoop van software voor beheersing van de bevoorradingsketen. De nieuwste overname van Baan is vrij verrassend, gezien de moeite die het Barneveldse software-concern heeft met het inpassen van alle overgenomen applicaties.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-09-25T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.