Managed hosting door True

Nieuwe dienst biedt mailtoegang via web

Sinds de beurs Internet in Business bestaat de Nederlandse email-dienst Twigger (http://www.twigger.com/). Dit initiatief van softwaredistributeur Trilinea geeft Internet-gebruikers toegang tot hun mailaccount bij een provider via het web.

"We willen gebruiksvriendelijk zijn en hebben het dus niet over 'pop3' en 'server', maar gewoon over 'bestaande email-adres' en 'provider'", legt Gabriël Troostwijk van Trilinea uit.
Twigger biedt gebruikers gratis webtoegang tot hun bestaande pop3- en imap4-accounts bij gewone Internet-providers, dus ongeacht locatie of computer. Hiervoor moeten die mensen wel hun gebruikersnaam invoeren op de website van Twigger. Trilinea bezweert de gevoelige gegevens (bekend zijn de gebruikersnaam en de provider), en ook de email-berichten zelf, zeer voorzichtig te behandelen. "Wij hebben absoluut geen toegang tot die informatie; die wordt met encryptie gecodeerd."
"Bovendien is email op Internet onbeschermd", redeneert Troostwijk. "We hebben Twigger binnen acht dagen geheel opgezet. Ik kreeg het idee en Internet in Business leek ons ideaal om dit te lanceren, dus moest het af zijn." Tot de onthulling heeft het tweemansbedrijf het project geheim gehouden, mede uit angst voorbij gestreefd te worden. Twigger (ookhttp://www.twigger.nl/) dankt zijn bestaan aan drie redenen: "In omgekeerde volgorde is dat: geld verdienen, onze producten demonstreren, en inspringen op de opkomst van diensten en producten op basis van het Web." Trilinea levert email- en Internet-software aan "bedrijven met vijf tot vijftigduizend gebruikers".

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-09-29T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.