Managed hosting door True

Nokia wint rechtszaak van Qualcomm

Voorzitter hamer

Nokia maakt geen inbreuk op de patenten van Qualcomm, aldus een Amerikaanse rechter. Een commissie moet nog oordelen of het importverbod dat Qualcomm heeft aangevraagd wordt doorgevoerd.

Nokia maakt geen inbreuk op de patenten van Qualcomm. Een Amerikaanse rechter van de International Trade Commission (ITC) oordeelde gisteren dat de klacht van Qualcomm dat Nokia drie patenten heeft geschonden, niet terecht is. Qualcomm had de ITC een importverbod gevraagd op mobiele telefoons met deze technologie.

De uitspraak van de rechter moet overigens nog aan de gehele commissie worden voorgelegd, die moet besluiten of een importverbod nodig is. Qualcomm zegt de strijd voort te zetten. "De reglementen van de ITC die op deze zaak van toepassing zijn zeggen dat Qualcomm nu de mogelijkheid heeft de commissie om de uitspraak van de rechter te herzien."

Nokia is vanzelfsprekend blij met de uitspraak en zegt dat het veel goeds voorspeld over de andere zaken die nog spelen tussen de twee bedrijven. De rechtszaak loopt sinds juni 2006. Qualcomm sleepte Nokia toen voor de rechter, omdat het inbreuk zou maken op drie patenten die gaan over de energievoorziening van mobiele telefoons. Nokia sleepte Qualcomm daarop weer voor de rechter. Maar het verzoek van Nokia om de import van bepaalde Qualcomm-chips te verbieden, werd vorige maand al afgewezen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.