Managed hosting door True

Intel rapporteert goede resultaten

Intel rapporteerde vandaag zijn beste financiële kwartaalresultaten voor dit jaar. Het concern dankt die aan de sterk gestegen PC-verkoop in het derde kwartaal.

Analisten verwachten dat de koers van Intel neerkomt op 80 dollarcent per aandeel. Dat is minder dan de 88 dollarcent per aandeel die de chipfabrikant vorig jaar haalde, maar de voorspellingen zijn alweer flink bijgetrokken dit jaar. Eerder heerste er een dip in de PC-markt en leed Intel onder slechte verkoop in Azië.
Optimistische analisten menen zelfs dat de processorproducent wel eens beter zou kunnen presteren dan de 88 dollarcent van vorig jaar. De afgelopen maanden hebben consumenten in Europa en de Verenigde Staten gretig computers gekocht met Intels nieuwste Pentium II-processoren. Vorige maand meldde het bedrijf al dat de omzet in het derde kwartaal tien procent hoger zou zijn dan de 5,93 miljard dollar van het tweede kwaartaal dit jaar.
"Dit wordt een geweldig kwartaal", aldus analist Ashok Kumar van marktbureau Piper Jaffray, die Intel-aandelen het stempel 'aankopen' meegeeft. Kumar beweert dat de chipleveranciers wel 92 dollarcent per aandeel kan halen. Dit bedrag is echter zonder de bijkomende kosten van 200 miljoen dollar voor ontslagen. Intel zei eerder dit jaar ongeveer drieduizend banen te willen schrappen om kosten te verlagen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-10-13T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.