Managed hosting door True

KPN biedt Internet via televisie

KPN Telecom lanceert binnen een paar weken de Net.box. Daarmee kunnen consumenten via hun televisie en telefoonlijn Internet op. Deze nieuwe computer is een apparaat ter grootte van een boek. Hij wordt gebruikt via een speciale afstandsbediening en een draadloos toetsenbord.

De leverancier zegt dat zijn product bij veel gezinnen en vooral senioren net zo populair zal worden als de telefoon. Het compacte ontwerp en vooral het bedieningsgemak moet veel ouderen overhalen. Langs deze weg kunnen ze bijvoorbeeld veel gemakkelijker en goedkoper communiceren met kinderen en kleinkinderen in het buitenland, aldus KPN. De lancering van de Net.box vindt dan ook plaats tijdens de 50+ Beurs en het Ouderenfestival.
De consumentenmachine kost minimaal zevenhonderd gulden. Hij is ook te huur voor dertig gulden per maand. KPN levert twee chipkaarten bij het product. De ene geeft gratis toegang tot 'tikkengenerator' Het Net van KPN. De andere geeft twintig uur gratis Internet-toegang via provider Planet Internet/World Access, waarin KPN een fors belang heeft.
Ondertussen komt fabrikant Hacom met een eigen Internet-via-de-televisie-kastje op de markt. Deze is samen met Sun Microsystems ontwikkeld en moet het ook hebben van gebruiksvriendelijkheid voor de consument/leek.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-08-17T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.